Staronovým starostou Slezské Ostravy se stal senátor Antonín Maštalíř.

Slezská Ostrava/ Ustavující schůze Zastupitelstva městského obvodu Slezská Ostrava pro volební období 2010 - 2014 se konala dnes od 8 hodin v prostorách slezskoostravské radnice. Další čtyři roky povede městský obvod Slezská Ostrava koalice ČSSD, ODS a KDU-ČSL. Staronovým starostou byl zvolen senátor ing. Antonín Maštalíř (ČSSD), funkci prvního místostarosty a statutárního zástupce starosty obhájila MUDr. Hana Heráková z ODS, která bude mít na starost odbor financí a rozpočtu, odbor majetkové správy, odbor územního plánování a stavebního řádu, dále odbor technické správy komunikací, zeleně a hřbitovů a také odbor školství a kultury. Druhým místostarostou se stal ing. Petr Janíček z ČSSD. Ten bude řídit odbor technické správy budov, investice a oddělení pro obnovu a rozvoj obvodu. Zastupitelstvo schválilo také dva uvolněné členy rady pro specifické úkoly v obvodu, a to Radomíra Mandoka z ODS a Petra Zezulčíka z ČSSD. Dalšími členy jedenáctičlenné rady se stali MVDr. Barbora Gacková - Jelonková (ČSSD), ing. Petr Škapa (ČSSD), ing. Miroslav Vrána (ČSSD), ing. Vladimír Cigánek (ODS), Ivo Vlček (ODS) a PhDr. Miriam Prokešová, Ph. D. (KDU-ČSL). Marie Stypková
010203
Ustavující Zastupitelstvo městského obvodu Slezská Ostrava se konalo v obřadní síni slezskoostravské radnice 11. listopadu 2010. Městský obvod Slezská Ostrava povede i ve volebním období 2010 - 2014 nedávno zvolený senátor ing. Antonín Maštalíř z ČSSD. Post místostarosty obhájila MUDr. Hana Heráková z ODS. V příštím volebním období bude řídit odbor financí a rozpočtu, odbor majetkové správy, odbor územního plánování a stavebního řádu, odbor technické správy komunikací, zeleně a hřbitovů a odbor školství a kultury. Na snímku s radním ing. Vladimírem Cigánkem (ODS).
04 05 06
2. místostarostou byl zvolen ing. Petr Janíček z ČSSD, který bude řídit odbor technické správy budov, odbor investiční a oddělení pro obnovu a rozvoj obvodu. Zastupitelé zvolili také dva uvolněné členy rady pro zajišťování specifických úkolů správy budov a tepelného hospodářství. Jedním z nich je Radomír Mandok z ODS. Uvolněným členem rady se stal také Petr Zezulčík z ČSSD.
07 08 09
Jedním z radních za ODS je Ivo Vlček. Do pětatřicetičlenného zastupitelstva se v komunálních volbách, které se konaly 15. a 16. října 2010, se dostaly ČSSD, ODS, KSČM, TOP 09, VV a KDU-ČSL. Vítězná ČSSD přizvala ke spolupráci pro další čtyři roky nejen ODS, ale také KDU-ČSL. Jednou z radních se stala PhDr. Miriam Prokešová z KDU-ČSL.

SNÍMKY/ Marie Stypková