MILAN CIESLAR. MALBA

6/6 2013

8. 6 – 14. 7. 2013

MILAN CIESLAR. MALBA

Milan Cieslar se narodil v roce 1969 v Karviné. Studoval na Filozofické a pedagogické fakultě Ostravské univerzity. Zabývá se malbou. Vyučuje na Pedagogické fakultě, katedře výtvarné výchovy Ostravské univerzity. Vystavuje od roku 1990.

TŘICET OBRAZŮ NA TÉMA VODA

Milan Cieslar, PhD., vystavuje svá díla ve Slezskoostravské galerii. Cieslar je odborným asistentem katedry výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Ostravské univerzity. Vernisáž se konala 7. června, Cieslarovy obrazy mohou návštěvníci galerie vidět do 14. července.

 

Pane Cieslare, můžete Vaši výstavu v galerii představit?

Celá se týká vody. Ukazuje, co všechno se může s vodou v krajině dít. Do vody a do krajiny vkládám své emoce. V lidech by měly vystavené obrazy evokovat jejich představy a vzpomínky.

Jak dlouho jste na celé sérii vystavených obrazů pracoval?

Práce trvaly jeden rok, v galerii je celkem třicet obrazů. Přitom je dělím do několika cyklů. Cykly jsem pojmenoval jako Bouře nebo Vodní krajina. Snažil jsem se o co nejexpresivnější vyjádření vody nejen v našich podmínkách. Chtěl jsem zachytit i severskou atmosféru s fjordy a s pohledy do mořské krajiny.

Jak hodnotíte prostory, ve kterých vystavujete – Slezskoostravskou galerii?

Jde o nejhezčí a nejreprezentativnější galerii v Ostravě. Myslím si, že Slezská Ostrava může být na takovou galerii hrdá. Když do ní přijdou lidé, kteří jsou z oboru, vždycky mi řeknou, jak rádi by v ní vystavovali. To je pro galerii tou nejlepší vizitkou.

 

 

Jan Král. Slezskoostravské noviny, červenec 2013, s. 5