ZÁBŘEŽÍ. DENISA FIALOVÁ + DANIEL BEDNÁŘ

23/3 2015

26. 6. – 31. 7. 2014
Vernisáž 26. 6. 2014 v 18 hodin

ZÁBŘEŽÍ. DENISA FIALOVÁ + DANIEL BEDNÁŘ

Výstava Zábřeží ve Slezskoostravské galerii

Ve Slezskoostravské galerii vystavují v těchto dnech svá díla Denisa Fialová a Daniel Bednář. Denisa Fialováje odbornou asistentkou atelieru Nová média u Jiřího Surůvky na Fakultě umění Ostravské univerzity, tvůrkyně videí, spoluorganizátorka mnoha ostravských kulturních akcí. Je také spoluprovozovatelkou Galerie Jáma. Daniel Bednář studoval Ostravskou univerzitu u akademického malíře Daniela Balabána. Svou výstavu nazvali tvůrci Zábřeží. Vernisáž se konala 26. června, výstava potrvá do 31. července.

Jan Král. Slezskoostravské noviny, červenec 2014, s. 5

Denisa Fialová a Daniel Bednář, spolužáci z fakulty, splnili slib
Výstava Zábřeží ve Slezskoostravské galerii

Ve Slezskoostravské galerii vystavili svá díla mladí ostravští výtvarníci Denisa Fialová a Daniel Bednář. Vernisáž se konala ve čtvrtek 26. června. Oba dva výtvarníci se velice dobře znají, studovali Fakultu umění Ostravské univerzity pod vedením akademického malíře Daniela Balabána.
„Touto výstavou jsme si splnili slib, který jsme si dali už na vysoké škole," řekla Denisa Fialová, která je nyní odbornou asistentkou ateliéru Nová media u docenta Jiřího Surůvky na Ostravské univerzitě. Je rovněž spoluorganizátorkou mnoha ostravských kulturních akcí a spoluprovozovatelkou Galerie Jáma v Moravské Ostravě.
„Už během studií jsme přemýšleli, i s naším panem profesorem Balabánem, že bychom mohli udělat výstavu v dnes populárním formátu 3 D – tedy Denisa a dva Danielové," prohlásil Daniel Bednář. „Dnes je však výstava pouze ve 2 D. Třetí D nepřišlo," doplnil.
Výstavu zahájil ostravský publicista Ivan Motýl, který svůj projev doplnil o poezii z ostravského prostředí.
„Vystavili jsme ve Slezskoostravské galerii výběr z našich prací za posledních osm let," upřesnila Denisa Fialová. „Původně jsme do galerie přivezli mnohem více obrazů, ty jsme pak vybírali podle prostoru. Každý malujeme trochu jiným stylem, takže jsme přemýšleli jak to udělat, aby vše spolu, jak se říká, sedělo," upřesnila mladá výtvarnice. „Jsem velmi překvapen, jak společná výstava nakonec dobře funguje," řekl Bednář.
Výstava obou umělců byla ukončena 31. července.

Jan Král. Slezskoostravské noviny, září 2014, s. 5

Příloha:

Plakát na výstavu Zábřeží