Balónky nad radnicí

MOb Slezská Ostrava

Balónky nad radnicí

Přesně 1050 balonků se vzneslo v pátek 14. prosince nad slezskoostravskou radnici.  Akce nazvaná Vypouštění balónků s přáním Jěžíškovi  se ve Slezské Ostravě konala již po šesté.

„Postupem času se z této události stává tradice. Nejde tak už jenom o nějaké rekordy s množstvím balonků, ale spíše o to, že se v předvánočním čase všichni sejdeme, vyslechneme si vystoupení dětí a popřejeme si hezké Vánoce,“ řekla přítomným ředitelka Mateřské školy Požární Lenka Anežková.

Akce je součástí projektu Český Ježíšek.  Během slavnosti píší děti na lístečky vzkazy Ježíškovi, ti vylosovaní pak dostávají plyšové hračky rovnou na místě. Na schodech slezskoostravské radnice vystoupili žáci základních i mateřských škol Požární, Chrustova i Bohumínská. Mladí dobrovolní hasiči z Heřmanic v chodbách radnice zatím naplnili plynem stovky typicky fialových balónků. Ty pak vynesli před radnici a rozdali dětem i dospělým.

„Doufám, že letos dostanete pod stromeček všechny ty mobily, tablety i notebooky, prostě všechno, co si moderní děti dnes přejí,“ zdravil žáky starosta Ing. Antonín Maštalíř.  „Mám z dnešní akce nádherný pocit. Je vidět, jak se na ni děti každý rok těší,“ uvedl místostarosta Ing. Petr Janíček.

1100 balónků se vzneslo nad slezskoostravskou radnicí

Dne 9. prosince se vzneslo nad slezskoostravskou radnici přesně 1100 balónků. Akci s názvem Vypouštění balónků každoročně organizuje rádio Impuls. Tentokrát se přihlásilo 223 institucí z celé České republiky. Nechyběl ani městský obvod Slezská Ostrava, ve kterém se vypouštění koná už od roku 2008.