Ocenění občanú

Ocenění občanú ročníky : 2013, 2012, 2011 a 2010

Ocenění občané na radnici – 11. 12. 2013

Starosta Ing. Antonín Maštalíř ocenil ve středu 11. prosince občany, kteří se zasloužili o rozvoj či propagaci Slezské Ostravy. Obdobné oceňování se koná na slezskoostravské radnici vždy na konci roku. Starosta Antonín Maštalíř připomenul, že poprvé byli takto občané oceněni již před šesti lety. „Byli bychom všichni rádi, kdyby se tato tradice do budoucna zachovala,“ uvedl starosta. Oceněným gratulovali kromě starosty Maštalíře i místostarostka MUDr. Hana Heráková, místostarosta Ing. Petr Janíček a tajemník úřadu Mgr. Gustav Kuchař.

Ocenění občanú 2012 - Ocenění občanů Slezské. Popáté v historii

Vedení městského obvodu ocenilo ve středu 12. prosince občany, kteří se zasloužili o rozvoj či propagaci Slezské Ostravy.

Poprvé byli takto oceněni občané před pěti lety. Ve Slezské Ostravě se tak zrodila nová tradice. „Snažíme se poděkovat za práci, kterou jste za celý rok udělali,“ vítala hosty v obřadní síni slezskoostravské radnice místostarostka MUDr. Hana Heráková.  Oceněným gratulovala také radní MVDr. Barbora Jelonková.

Ocenění získali již tradičně pamětní list, pamětní minci i drobný dárek. Mezi oceněnými byl například veterinář MVDr. Jan Nytra, žák ZŠ Bohumínská, recitátor a herec Radek Slaný, autor historických materiálů ve Slezskoostravských novinách Česlav Piętoň nebo žáci ZŠ Bohumínská, kterým se podařilo výrazně uspět v soutěži České televize Bludiště.

Ocenění občanú 2011

Občany, kteří se v letošním roce významně podíleli na rozvoji či propagaci Slezské Ostravy, ocenilo v pondělí 12. prosince vedení městského obvodu.„Stává se to již tradicí. Už čtvrtým rokem odměňujeme ty, kteří pro svůj obvod udělali něco mimořádného,“ řekl na úvod starosta Ing. Antonín Maštalíř před zaplněnou obřadní síní slezskoostravské radnice. Ocenění dostali malý finanční dar, pamětní list a medaili. Oceněným třiceti čtyřem občanům gratulovala i místostarostka MUDr.Hana Heráková a místostarosta Ing. Petr Janíček.

Ocenění občanú 2010

Téměř pět desítek občanů, kteří se významnou měrou podíleli v roce 2009 na rozvoji či propagaci městského obvodu v různých oblastech veřejného života, ocenil ve středu 2. prosince 2009 starosta Slezské Ostravy ing. Antonín Maštalíř. V nádherných prostorách obřadní síně slezskoostravské radnice obdrželi ocenění hosté z jeho rukou pamětní list, medaili a finanční dar. "Tato akce se už stala v našem obvodu tradicí. S blížícími se Vánocemi každoročně oceňujeme ty, kteří pro obvod něco vykonali a kteří se podílejí na tolik potřebném rozvoji Slezské Ostravy. Je to alespoň symbolické poděkování za jejich práci a pomoc," říká starosta Antonín Maštalíř. Mezi oceněnými byla letos například Daniela Synková z Heřmanic, která se zcela nezištně stará o staré a opuštěné psy, Silvie Šeděnková, která zasvětila svůj volný čas práci s mladými heřmanickými hasiči, profesor Jan Hališka, jehož zásluhou se na slezskoostravské radnici konají pravidelné koncerty vážné hudby, nebo kronikář Karel Slíva, aktivní spolupracovník Slezskoostravských novin. Marie Stypková

Foto 2010/ Marie Stypková