Veřejné setkání v Kunčičkách

V úterý 10. května se uskutečnilo veřejné setkání v hasičské zbrojnici v Kunčičkách. Jednalo se již o páté setkání v této městské části od roku 2019. Zúčastnily se ho dvě desítky místních občanů.

Starosta Richard Vereš v úvodní prezentaci informoval o tom, co se v této místní části podařilo za toto období zajistit i o výsledcích dotazníkové průzkumu. Od roku 2019, kdy se dotazník prováděl poprvé, se zvýšil pocit bezpečí na 80 %, což je příznivý trend. Pozitivně byla hodnocena i práce Městské policie Ostrav a proměna sociálně vyloučené lokality. Negativně je dle dotazníku vnímán stav komunikací a čistota veřejných prostranství.

Starosta Richard Vereš informoval o výstavbě kanalizace. V současné době je prováděn výběr zhotovitele na stavbu kanalizace Kunčice-Kunčičky. Termín zahájení je předpokládán v druhé polovině letošního roku a do roku 2025 se předpokládá dokončení stavby. Za celkem 20 milionů korun byly provedeny modernizace ZŠ Škrobálkova, ve které zbyly zmodernizovány učebny, provedena byla elektroinstalace a v minulých dnech byla dokončena i rekonstrukce stropu tělocvičny této školy. V Kunčičkách je k dispozici nové workoutové hřiště v lokalitě Osady Míru.

V rámci místního hřbitova letos dojde odstraněno zhruba 160 starých hrobových míst, provedena bude úprava dvou domků u vstupu do hřbitova a projektují se nové chodníky.

V rámci oprav komunikací byly provedeny lokální opravy vozovek ulic Rajnochova, části ulice Bořivojova, chodníku ulice Lihovarská, Frýdecká a Vratimovská.